Uncategorized

Uncategorized

НАУЧНА ПОТВРДА НА ЗДРАВИОТ ДУХ

Добро познатата изрека “Во здраво тело здрав дух” добива и научна потврда. Покрај потешкотиите кои настануваат во спроведувањето на студии на луѓе, Шведската армија се обидела да направи преглед на …

Повеќе

ВО БОРБА СО ДИЈАБЕТИСОТ

Најдобра превентива и лек за дијабетисот се правилната исхрана и редовната физичка активност. Како доказ за ова погледнете го искуството на 13-та Шеа. Тринаесет годишната Шеа од Калифoрниа е дијабетичар …

Повеќе

ВОЗРАСТА НЕ ЗНАЧИ НИШТО ЗА КРОСФИТ

За мене групата кросфитери повозрасни од 50 години не е ништо посебно бидејки во КросФит возраста е безначајна, вели еден од сопствениците на Crossfit Generation. Меѓу повозрасните членови е и …

Повеќе
Loading...