Како да почнам?

Како да почнам?

Добредојдовте во КросФит Скопје!

Ние сме првиот официјален КросФит клуб во Македонија. Воедно сме единствен центар за снага и кондиција во Македонија.
Нашата цел во КроссФит Скопје е да „Едуцираме и Инспирираме“ за фитнесот да биде ваш начин на живот. Ние силно веруваме дека со сеопфатниот пристап кон фитнесот ја градиме силата на нашиот Ум, Тело и Дух.
Зоран Иванов е сопственик и првиот човек што во Македонија го донесе КросФит-от како фитнес програм и како спорт. Тој се занимава со КросФит повеќе од 10 години, а како тренер и ментор повеќе од 6 години. Во неговата долга професионална кариера на посебни знаења и вештини, КросФитот е круна со што го заокружува неговото богато искуство како тренер и едукатор.
Уште на влезот на нашата сала ќе забележите дека ова е посебно место каде меѓусебно си помагаме и респектираме во однос на поставените цели. Нашата сала ја следи оригиналната интенција на тренерот и инвенторот на КросФит-от Грег Гласмен дека еден спортист/вежбач може да се изгради само преку: Механика (учење на правилно движење), Константност (постојано се движиме правилно додека вежбаме) и Интензитет (додаваме килажи, зголемуваме повторувања и сетови во тренинзите). Ние се гордееме со тоа што нудиме високо ниво на Едукација односно ви даваме знање и ве учиме на основните движења и вештини на КросФит-от во Мотивирачка и Забавна атмносфера. Нашите тренери потојано ќе ве Инспирираат, бидејќи имаат завршено детален интерен програм за тренери со Зоран Иванов и официјална КросФит едукација и сертификација (КросФит Л1 тренер).

Пред да се одлучите за кој програм сакате да го посетувате ние ви препорачуваме да се пријавите за Бесплатниот час (секоја Среда од 19:30 и Сабота од 11:00)
Пробај КросФит (Intro) – Овој час е дизајниран да ви помогне да разберете што ние правиме и зошто го правиме тоа, да ви одговориме на сите прашања за фитнесот и Кросфитот. Ќе добиете инструкции за основните движења и ќе имате можност да видите како ги прилагодуваме вежбите според вашиот капацитет. Воедно ќе вклучиме и Вежба на Денот дизјанирана според вашиот физички капацитет. Резервирајте го вашето место ТУКА за да го почнете вашето КросФит Скопје искуство.
Во КросФит Скопје имаме две основни програми кои можете да ги одберете

Crossfit

КросФит групните часови се основата на нашиот клуб. Цената е 2300ден. Ги организираме во Понеделник, Вторник, Четврток и Петок од 17:00 до 21:00 часот, а Среда од 19:00 и Сабота …

0 comments

Снага и Кондиција

Специјални програми за снага и кондиција за професионални спортисти (Ракометари, Кошаркари, Тенисери, Фудбалери, ММА борци) Овој програм е наменет за сите професионални спортисти кои сакаат да ја подигнат својата Генерална …

0 comments

Персонални тренинзи

На персоналните тренинзи имате можност да се добие посебно внимание во тренингот или остварување на некоја посебно поставена цел. Без разлика да се работи за градење на доверба за почеток …

0 comments
Чекор 2 – Основи на КросФит
Основи на Кросифт (Fundamentals). На овие часови ние ги учиме и увежбуваме основните движења во КросФит-от.
– Серијал Чучњеви (Air Squat, Front Squat, Overhead Squat)
– Серијал Туркања (Shoulder Press, Push Press, Push Jerk)
– Серијал Подигнувања (Dead Lift, Sumo Dead Lift High Pull and Medicine Ball Clean)
– Останати Специфични Движења (Wall Ball, Thrusters, Pull Ups, Kettlbell Swings, Toes to Bar, Cleans, Snatch, Muscle Up)
– Основи на Исхраната
– Што е КросФит?
– Што е Фитнес?
Почетничкиот период од еден месец е задолжителен без разлика на вашето претходно фитнес или спортско искуство за секого кој сака да продолжи со Кросфит. На овие часови вие ќе се запознаете со теоретските основи на КросФит-от кои ќе ви отворат нова димензија во погледот на вежбањето. Потоа ќе ги увежбаме 9-те основни движења, како и техниките и вешините кои ви се потребни за две цели: да бидете безбедни додека вежбате и кои побрзо ќе ве доведат до посакуваните резултати. Цената на Основи на КросФит е 2700 денари, која се уплаќа на жиро сметка во банка. Овие часови се организираат секој Понеделник, Среда и Петок. Пријавете се на дадениот ЛИНК Присуството е секогаш со претходна резервација. Тоа го правите до одбирање а часовите за Почетници од Распоредот

Право на вежбање се стекнувате само откако ќе ја платите чланарината. Плаќањето се врши исклучително преку нашиот ВЕБ САЈТ со одбирање на опцијата Почетници!

Овие часови ќе останат отворени за сите оние кои сакаат да ги усовршат техниките на основните движења. Тука вежбите се прилагодени и ве охрабруваме да се фокисирате на механиката на движењата, формата и бараме континуитет во истите додека вежбате. Интензитетот и големите килажи си доаѓаат сами по себе. Времето кое ќе го поминете во оваа група зависи од вас и тренерот, но генерално е од 4 до 6 недели. Потоа имате право да се приклучувате на некои од групните часови. Доколку имате некои прашања испратете ни емаил на info@crossfitskopje.com

Чекор 3 – Зачленување
Откако ќе завршите со Основите на КросФит односно почетничкиот период, може да одберете од следниве типови на членство.

КросФит
КросФит (2300денари/месчно): Оваа програма е наменета за сите оние кои сакаат да ја зголемат својата мускулна маса, а истовремено да намалат на масно ткиво. Тренинзите се динамични и секој пат различни. Нема ограничување за полот и годините. Сите може да вежбаат КроссФит! Со оваа чланарина вие имате право да доаѓате неограничено односно 6 дена дена во неделата според дадениот рапосред. Присуството на часовите и е исклучително со претходна резервација. Исто така, не сте обврзани со никаков договор за членство. Кликнете ТУКА за да се пријавите

Доаѓањето на часовите е ИСКЛУЧИТЕЛНО со резервација на термините дадени во Распоредот на веб сајтот.
Пријавете се ТУКА.

КФСК – СЛИМ
Месечна чланарина е 2300ден. Оваа програма е наменета за сите оние кои сакаат најбрзо да изгубат килограми и воедно да го зајакнат своето тело. Методологијата на работа е иста како во КросФит-от само што е програмот е наменски прилагоден за губење на масно ткиво.
Пријавете се ТУКА.
Доаѓањето на часовите е ИСКЛУЧИТЕЛНО со резервација на термините дадени во Распоредот на веб сајтот.
Пријавете се ТУКА.

Персонални тренинзи
(Personal Training): Персоналните тренинзи имате можност да се добие посебно внимание во тренингот или остварување на некоја посебно поставена цел. Без разлика да се работи за градење на доверба за почеток со вежбање или сакате посебно внимание со специјализирана програма, ние можеме да ја дизајнираме програмата според вашите потреби и да се прилагодиме според вашиот распоред. Приватните часови ги организираме по принципот 1 тренер со еден клиент, а најмногу до 4 клиенти. Сите оние кои почнуваат да вежбаат во нашот клуб имаат статус на спортист. Постојано ве охрабруваме да истраете во постигнувањето на Вашата цел.Еден персонален тренинг може да вклучува:
– Избор на програма (Слабеење, Мускулна маса, Зголемување само кондиција, Зголемување на Снага и Кондиција…)
– Едукација и систем за Исхрана според вашите потреби и цели,
– Мобилност телото
– Закрепнување и мобилност после повреда
Време траењето на еден час е 60 минути.
За постоечките членови има дополнителен попуст од 20%, а за сите останати имаме различни пакети кои што дополнително се договараат според потребите и условите.
Ценовник:
1 на 1 – 1200ден
1 на 2 – 600ден/човек
1 на 3 – 500ден/човек
1 на 4 – 400ден/човек
Доколку платите однапред за 1 месец добивате 10% ПОПУСТ. Во овие 30 денови се вклучени 12 тренинзи кои се реализираат по договор со тренерот кој Вие ќе си го одберете!
Пријавете се ТУКА.

Посетители
Посетители (Visitors NO-workout): Секој оној кој е заинтересиран за КросФит може да дојде во било кое време во работните часови да не посети, да се запознаеме и да види како изгледаат нашите часови. We love visitors! Visit us any time when your in the city. Any questions? Just send us an email at info@crossfitskopje.com.
Посетители за вежбање – Drop In
Посетители за вежбање (Drop In) (500денари/час): Сите оние кои веќе се запознаени со КросФит методологијата може да ни се придружат во било кое време со претходна резервација ТУКА и со претходно онлилајн плаќање ТУКА (Банка). In order to Drop in you can select a class on our calendar and pay a one-time drop in fee online HERE (bank).
ОГРАДУВАЊЕ
 ПРЕД ДА ПОЧНЕТЕ СО БИЛО КОЈА ФИЗИЧКА ФИТНЕС ПРОГРАМА, КОНСУЛТИРАЈТЕ СЕ СО ЛЕКАР.  Препораките дадени на овој сајт не се со цел да бидат дадени како медицински совет од било кој вид. Исхраната и тренингот овде не се наменети да го замени медицинскиот совет и не се наменети за да се дијагностицира, третира, лечи или спречи било која болест. Целосна медицинска дозвола од лиценциран лекар треба да се добие пред почетокот со нашите тренинзи.
 Crossfit Skopje се ОГРАДУВА од било каква одговорност од губење или оштетување на здравјето предизвикано или наводно се предизвикани директно или индиректно како резултат на употребата, примената или толкувањето на материјалот од овој веб сајт и тренинзите во сала спрема било кое физичко или правно лице.  Членувањето во нашиот клуб е исклучително на доброволна база.

ПОПУСТ
Попусти:
1. Сопружник – 50%
2. Војска и Полиција – 10%
3. Студенти – 20%
4. За семејството на Членовите на КФСК – 10%