BCAA 8:1:1

BCAA 8:1:1

BCAA 8:1:1

1,350.00

BCAA матрица базирана на Леуцин и збогатена со глутамин
Секој активен спортист ја знае важноста на есенцијалните амино киселини, вклучувајќи го и разгранетиот ланец на амино киселини (BCAA's). Тие се содржат со 35% од есенцијалните амино киселини во протеините од кои е составен мускулот. Стандардната BCAA формула содржи сооднос 2:1:1 на леуцин, изолеуцин и валин.

3 in stock

Category:

Product Description

BCAA матрица базирана на Леуцин и збогатена со глутамин
Секој активен спортист ја знае важноста на есенцијалните амино киселини, вклучувајќи го и разгранетиот ланец на амино киселини (BCAA’s). Тие се содржат со 35% од есенцијалните амино киселини во протеините од кои е составен мускулот. Стандардната BCAA формула содржи сооднос 2:1:1 на леуцин, изолеуцин и валин.
Нашата BCAA формула содржи зголемен сооднос на леуцин од 8:1:1. Со ваквиот сооднос кој го содржи нашата формула не мора да се внесува зголемена доза за да се добие висока содржина на леуцин. Оваа формула исто така содржи и одлична количина на L-Глутамин и L-Аланин. 8:1:1 BCAA исто така содржи и витамин Б6 кој придонесува за регулирање на хормонската активност, регулирање на нормално ниво на енергија, намалување на заморот, нормално функционирање на имунолошкиот и нервниот систем, нормален протеински и гликогенски метаболизам, како и нормално формирање на црвените крвни клетки.
Начин на употреба:
Се меша 1 доза во 300 мл вода и се протресува околу половина минута. Потоа оставете до напитокот некоја минута за да можат разложат состојќите. Најдобро е да се користе пред или за време на тренинг. Може да се користат дополнителни дози после тренинг или помеѓу некој оброк во зависност од вашите потреби. Користете го овој производ во комбинација со правилнo избалансирана исхрана, а не како замена за неа.

Loading...