Crossfit

Crossfit

КросФит групните часови се основата на нашиот клуб. Цената е 2300ден. Ги организираме во Понеделник, Вторник, Четврток и Петок од 17:00 до 21:00 часот, а Среда од 19:00 и Сабота од 11:30 часот. Овие часови може да ги посетувате само доколку сте ги завршиле Основите за КросФит. Задолжителна е претходна резервација на часовите од КАЛЕНДАРОТ!.

КросФит е основен програм за снага и кондиција. Нашиот сеопфатен пристап кон фитнесот ви овозможува да го зголемите физичкиот капацитет низ годините и различните модалитети. Нашите вежби вклучуваат движења од Олимписко кревање на тегови, Гимнастика, Powerlifting, Калистенички вежби, Трчање (спринтови, кратки и долги патеки) комбинирани во различни временски интервали, повторувања и интензитет.
Еден КросФит час вклучува:
– Организирано загревање (генерално и специфично),
– Дел за снага или вештина,
– Кондиционен дел
– Органзирано истегнување и регенерација на телото и мобилност.
Секоја вежба е дизајнирана да безбедно гo предизвика вашиот физички капацитет, каде ќе ви овозможи да ја развивате вашата снага, сила и издржливост. Исто така, секоја од вежбите се прилагодува според вашиот физички капацитет.
Сите часови ги изведуваат сертифицирани инструктори кои постојано ќе ве водат низ вежбите и специфичните движења со цел да го постигнете вашиот најдобар резултат. На овие часови ќе се посветува големо внимание на техниката и константноста на правилното движење додека вежбате и секако дека ќе бидат со поголем интензитет.

Се почнува со Основен курс за КросФит Почетници! Тоа се 4 задолжителни часови каде вие ги учите основните и специфичните движења и принципи на КросФит, а кои ќе ви помогат не само во вежбањето туку и во секојдневниот живот! Доколку имате претходно фитнес и спортско искуство само ќе ви помогне побрзо да се вклопите во КросФит тренинзите.
Основи на Кросифт (Fundamentals). На овие часови ние ги учиме и увежбуваме основните движења во КросФит-от.
– Серијал Чучњеви (Air Squat, Front Squat, Overhead Squat)
– Серијал Туркања (Shoulder Press, Push Press, Push Jerk)
– Серијал Подигнувања (Dead Lift, Sumo Dead Lift High Pull and Medicine Ball Clean)
– Останати Специфични Движења (Wall Ball, Thrusters, Pull Ups, Kettlbell Swings, Toes to Bar, Cleans, Snatch, Muscle Up)
– Основи на Исхраната
– Што е КросФит?
– Што е Фитнес?
Цената на КросФит почетници е 2700 денари (еднократно), која се уплаќа на жиро сметка во банка. Овие часови се организираат секој Понеделник, Среда и Петок според дадениот распоред. Присуството е секогаш со претходна резервација од дадениот Распоредот. Додека ви трае основниот курс вие имате право да вежбате во Б-ФИТ часовите. Откако ќе го завршите овој курс тогаш се стекнувате со право на КросФит групните часови.

Предности на оваа чланарина:
– Неограничено присуство на сите КросФит часови во различни временски интервали (вие сами си го одредувате времето за вежбање),
– Бесплатно присуство на сите КФСК работилници исхрана и фитнес едукација, каде не гостуваат предавачи од странство,
– Бесплатни совети за исхрана и мерења на телото,
– Слободен пристап на Open Gym часовите,
– 24/7 достапни тренери за совети и едукација,
– Компетитивна, Мотивирачка и Забавна атмносфера,
– Можност за меѓународно натпреварување.

Не двоумете се ПРИЈАВИ СЕ!

Loading...