fbpx

ЧУЧЊЕВИ СЕ ОСНОВАТА НА ФИТНЕСОТ

From the Blog

ЧУЧЊЕВИ СЕ ОСНОВАТА НА ФИТНЕСОТ

Основата на КросФит е во правилна изведба на природни движења на човекот, а чучњевите се темелите за сите понапредни техники. Најзабележлив проблем во изведување на ова движење е слабо затегање на мускулите околу појасот и во абдоменот, при тоа се губи стабилноста во лумбарниот дел на грбот. Погледнете го следново видео за подобрување на основната техника:

Loading...
$(document).ready(function () { $('.trigger').click(function(){ var p = '#' + this.id + 'p'; $('.content').not(p).slideUp(); $(p).slideToggle('medium'); }); }); $(document).ready(function () { var $answers = $('.skrieno'); $(".pojaveno").click(function () { var $ans = $(this).next(".skrieno").stop(true).slideToggle('medium'); $answers.not($ans).filter(':visible').stop(true).slideUp(); }) }); $(document).ready(function () { $('.cenovnikot:nth-child(3n+1)').addClass('iscisti'); });