fbpx

НАУЧНА ПОТВРДА НА ЗДРАВИОТ ДУХ

From the Blog

НАУЧНА ПОТВРДА НА ЗДРАВИОТ ДУХ

Добро познатата изрека “Во здраво тело здрав дух” добива и научна потврда. Покрај потешкотиите кои настануваат во спроведувањето на студии на луѓе, Шведската армија се обидела да направи преглед на придобивките од физичката активност, не само за телото туку и за менталните способности и севкупната успешност. Ова се резултатите:

Loading...