fbpx

ВО БОРБА СО ДИЈАБЕТИСОТ

From the Blog

ВО БОРБА СО ДИЈАБЕТИСОТ

Најдобра превентива и лек за дијабетисот се правилната исхрана и редовната физичка активност. Како доказ за ова погледнете го искуството на 13-та Шеа.
Тринаесет годишната Шеа од Калифoрниа е дијабетичар која им се придружи на своите родители на кросфит во борба со болеста. Еден ден побарав да вежбам со мама на тренингот и од тогаш сум навлечена, вели Шеа. Последните податоци од светската здравствена организација покажуваат дека дијабетесот добива размери на епидемија, а редовната физичка активност и здравата исхрана се најдобра превентива и лек против ваквиот проблем.

Loading...
$(document).ready(function () { $('.trigger').click(function(){ var p = '#' + this.id + 'p'; $('.content').not(p).slideUp(); $(p).slideToggle('medium'); }); }); $(document).ready(function () { var $answers = $('.skrieno'); $(".pojaveno").click(function () { var $ans = $(this).next(".skrieno").stop(true).slideToggle('medium'); $answers.not($ans).filter(':visible').stop(true).slideUp(); }) }); $(document).ready(function () { $('.cenovnikot:nth-child(3n+1)').addClass('iscisti'); });