fbpx

Променете ги навиките во корист на своето здравје!

From the Blog

Променете ги навиките во корист на своето здравје!

Сите сме оптеретени на медиумите и комерцијалните вежбални со губење на килажата со ветување на разни „супер програми“ од 30, 40 или 90 дена дека ќе добиете „лудило“ од тело…!!@@#$!????????
Ние во КросФит Скопје почнуваме од суштината на проблемот. Ние велиме дека доколку ги промениме нашите секојдневни навики кон зачувувње на здравјето тогаш ќе го постигнеме саканиот ефект.
За илустрација: Држењето Диета не е навика. Но, купувањето на природни намирници, подготовка и готвење на здрава храна е навика која ќе ни помогне да ја намалиме килажата. Можеби имате други навики кои сакате да ги подобрите, наместо будење со „утринско кафе“; може да биде доручек, па утринско кафе; наместо купување на лиснато тесто за доручек, пакување на храна од дома.
Здрвиот начин на исхрана НЕ Е програма, туку НАЧИН НА ЖИВОТ.
Смутито на сликата е направено дома. Јас ги променив моите навики и резултатите се евидентни. Во текот на работниот ден, наместо да одам во сендвичара или пекара да си купам доручек или ручек, јас најчесто си носам јадење од дома или пак купувам месо од месара и зеленчук од локалната продавница…

IMG_20150217_081008

ПРОМЕНЕТЕ ГИ НАВИКИТЕ, ЗАЧУВАЈТЕ ГО ЗДРАВЈЕТО!

Loading...
$(document).ready(function () { $('.trigger').click(function(){ var p = '#' + this.id + 'p'; $('.content').not(p).slideUp(); $(p).slideToggle('medium'); }); }); $(document).ready(function () { var $answers = $('.skrieno'); $(".pojaveno").click(function () { var $ans = $(this).next(".skrieno").stop(true).slideToggle('medium'); $answers.not($ans).filter(':visible').stop(true).slideUp(); }) }); $(document).ready(function () { $('.cenovnikot:nth-child(3n+1)').addClass('iscisti'); });