fbpx

Uncategorized

Uncategorized

КросФит е особено забавен во друштво

Тројца пријатели решија да пробаат KросФит во времетраење од два месеци по што ги споделуваат нивните впечатоци. “Забушантот” во групата беше казнет со “wall balls” во фустанче. Да напоменеме дека …

Повеќе

НАУЧНА ПОТВРДА НА ЗДРАВИОТ ДУХ

Добро познатата изрека “Во здраво тело здрав дух” добива и научна потврда. Покрај потешкотиите кои настануваат во спроведувањето на студии на луѓе, Шведската армија се обидела да направи преглед на …

Повеќе

ВО БОРБА СО ДИЈАБЕТИСОТ

Најдобра превентива и лек за дијабетисот се правилната исхрана и редовната физичка активност. Како доказ за ова погледнете го искуството на 13-та Шеа. Тринаесет годишната Шеа од Калифoрниа е дијабетичар …

Повеќе
Loading...